Zoete aardappel bereiden
Zoete aardappel kun je op diverse manieren bereiden. Hierdoor kun je met dit prachtige product verschillende uiteenlopende gerechten maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Maak er een stamppot van!
Zoete aardappel is echt heerlijk om er een prachtige stamppot van te maken. Zo is een stamppot met broccoli en kip erg lekker. Ook kun je gaan voor een heerlijke combinatie van spinazie, geitenkaas en walnoten. Kook de zoete aardappel eerst 15 minuten en maak er daarna een lekkere stamppot van.
Zoete aardappel soep
Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijke zoete aardappel soep te maken. Lekker in combinatie met wortel en pompoen. Ook kun je ervoor kiezen om blokjes mee te laten stoven in de soep.
Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven is echt heerlijk. Zo kun je de zoete aardappel poffen of roosteren. Een zoete aardappel pof je door de schil in te smeren met olie, te bestrooien met zout en peper, in te wikkelen met aluminiumfolie en daarna op 200 graden +/- 45 minuten in de oven te doen. Door een prikker kun je checken of de aardappel goed gaar is van binnen. Wanneer je minder tijd hebt kun je een zoete aardappel ook poffen in de magnetron, met een speciale magnetronschaal (Let op! In de magnetron nooit aluminiumfolie gebruiken).
Zoete aardappel frietjes!
Snijd reepjes van de zoete aardappel, dit kan met of zonder schil. Daarna kun je ze frituren of in de airfryer doen. Ook erg lekker in combinatie met pastinaak en gele wortel frietjes.
Nog een paar extra tips: Zoete aardappel kun je gewoon met schil eten en is zelfs erg lekker! Verder is bataat ook erg goed te combineren met tomaat en kip.