5 tips voor de lekkerste boerenkool stamppot!

1. Kies voor een vastkokende aardappel

Kies voor een vastkokende aardappel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Nicola aardappel, deze is vastkokend en lekker van smaak. Het nadeel is wel dat je deze aardappel nog zelf moet schillen. Wil je liever een geschilde vastkokende aardappel? Kies dan voor de Poldergoud aardappel.

2. Kies voor de juiste verhouding

De verhouding is uiteraard smaak afhankelijk, maar er kan wel een duidelijke richtlijn aangehouden worden. Zo slinkt de boerenkool nog, dus om een goede stamppot te maken wil je niet te weinig Boerenkool toevoegen. Houd daarom ongeveer de volgende verhouding aan: 70% boerenkool en 30% aardappels.

3. Werk met kruiden en andere ingrediënten

Boerenkool hoeft niet alleen te bestaan uit de combinatie van boerenkool en aardappel. Voeg ook kruiden en andere ingrediënten toe om een voortreffelijke Boerenkool op tafel te zetten.

Kruiden zoals nootmuskaat, koriander, bieslook, kurkuma, komijn, majoraan en peper zijn perfect te combineren als toevoeging aan een boerenkool stamppot.

Om net dat beetje extra aan de stamp te geven kun je ook nog een aantal ingrediënten toevoegen. Je kan hierbij denken aan paprika, wortel, ui en spekjes.

4. Stamp de boerenkool

Wil je een stamppot met een lekkere bite overhouden? Kies er dan voor om de boerenkool en de aardappelen tot één geheel te stampen en niet te pureren. Wanneer je de producten pureert zal het een smeuïge substantie worden.

Ook is het belangrijk om te kiezen voor de juiste snijmaat. Hierdoor houd je nog wat extra controle over de structuur van de stamppot. Excellent AGF heeft twee verschillende snijmaten. Met de boerenkool gesneden op 4 mm houd je de stamppot wat fijner en met de boerenkool gesneden 10 mm wordt de structuur van je boerenkool stamppot wat groffer.

5. Maak het jezelf makkelijk

Wil je niet te lang nadenken over de samenstelling van je boerenkool stamppot? Kies dan voor onze kant en klare stamppot. Je kunt er dan nog eventueel voor kiezen om er wat extra dingen aan toe te voegen, maar dit is in principe niet nodig.